Intraverte Reset

Burn-out

Bij het signaleren van verschijnselen van een burn-out is het raadzaam om tijdig hulp te zoeken. Intraverte-Reset biedt een snel en adequaat  programma onder begeleiding van medische en paramedische professionals.

Hoe ontstaat een burn-out?

Men kan kijken naar een burn-out als een werk gerelateerd probleem. In de praktijk zorgt meestal een mix van factoren, die langdurig stress opleveren, ervoor dat men uiteindelijk ‘opgebrand’ raakt. Deze mix kan bestaan uit o.a. voortdurend  gericht zijn op zaken die overwonnen moeten worden, bijna permanent bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en het voorkomen van mogelijk falen.

Burn-out behandeling en herstel

Intraverte-Reset biedt een speciaal programma voor de psychische en lichamelijke problemen die gepaard gaan met burn-out verschijnselen. Deze begeleiding  is gericht op verwerving van inzicht in het ontstaan van de problematiek en op verandering van het functioneren in de werk- en/of privésituatie. Indien gewenst bieden we aansluitend een  traject op maat voor heroriëntatie op werk en of een re-integratie traject.

Heb ik een burn-out?

Er is sprake  van een burn-out als lichaam en geest als gevolg van langdurige stress overspannen raken. We zien dan bijvoorbeeld voortdurend zwart-wit denken. Daardoor kunnen zich verschijnselen voordoen van verwijdering  ten opzichte van anderen,  geen of weinig ruimte  voor bezinning nemen, moeilijk contact maken, geen (levens)verwerkingstijd nemen, amper stilstaan en plezier maken. Je hebt aanmerkelijk minder vertrouwen in jezelf dan voorheen.
Wanneer je te maken hebt met een burn-out ken je  gevoelens van ernstige emotionele uitputting. Twijfelen aan jezelf, piekeren, angst gevoelens en je meent voortdurend het leven niet meer aan te kunnen. Bij veel cliënten zien we  ook allerlei lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid en een benauwd gevoel op de borst.

In Nederland heeft  één op de zeven medewerkers te maken met burn-outklachten. Je bent dus niet de enige. Een burn-out neemt gemiddeld negen maanden in beslag. Gemiddeld! Dat is een lange periode. Echter, dat hoeft helemaal niet zo lang te duren. Met de doeltreffende behandeling bij Intraverte-Reset ben je binnen enkele weken weer op krachten. Je kunt direct bij ons terecht en komt sterker terug.

© 2020, Intraverte
MENU