Hoe het begon

Hoe het begon

Koos Stienstra, Inger Stienstra en Ingrid Bunnik zijn de initiatiefnemers van Intraverte en startten met Intraverte in 1996. In 2005 sloot Frans Koornberg zich aan bij het drietal en vanaf dat moment vormden zij met z’n vieren de directie van Intraverte.

new

Er was eens …

Heel lang geleden, in de tweede helft van de middeleeuwen ontstond Landgoed Tongeren. Een prachtige bosrijke omgeving, gelegen op de Veluwe naast het Gelderse dorpje Epe. Op het landgoed woonden boeren en bosarbeiders. Voor de kinderen op het Landgoed werd er een school gebouwd. Een school met vooruitstrevende onderwijsideeën: een echte voorloper in zijn tijd!

new

Opa op de fiets

De opa van Inger heeft, zonder dit ooit te weten, de basis voor Intraverte gelegd. Haar opa was werkzaam in het onderwijs en verzamelde zijn kennis al fietsend door Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg hij de kans om hoofdmeester van het schooltje op Landgoed Tongeren te worden. Hij zorgde ervoor dat er een gymzaal werd gebouwd en de kinderen elke dag gymles kregen. Hij wist toen al hoe belangrijk de combinatie van leren en bewegen is.

new

Oprichting Intraverte

In 1996 moest het schooltje (door te weinig leerlingen) stoppen en kwam het gebouw leeg te staan. Dus moesten de landgoedeigenaren op zoek naar een nieuwe bestemming. In de statuten van het schooltje staat het hoofddoel van het gebouw de ontwikkeling van de mens is en blijft. Inger werd door haar familie getipt over het lege schooltje. In de tussentijd was Inger getrouwd met Koos en goede vrienden geworden met Ingrid. Ingrid was al werkzaam als Kinderoefentherapeut en met z’n drieën wisten zij meteen: wij gaan hier kinderen helpen!

new

De eerste kinderen in begeleiding

Het schooltje was hard toe aan een opknapbeurt, dus startte Ingrid eerst met begeleiding op scholen buiten Landgoed Tongeren. De eerste begeleidingssessies werden gegeven in Rotterdam. Het schooltje werd opgeknapt en de eerste kinderen in Tongeren melden zich aan. Meer dan 25 jaar later hebben we al vele duizenden kinderen mogen helpen en zijn we actief op zo’n 100 scholen door Nederland.

new

Oprichting Intraverte Reset

Vanuit de basisscholen (leerkrachten en directeuren) en ouders van kinderen die in begeleiding waren, werd de behoefte naar begeleiding voor henzelf duidelijk. 5 jaar na de start van Intraverte werd Intraverte Reset opgezet. En nu, al meer dan 20 jaar later, hebben we al heel veel leerkrachten, directeuren, ouders, jongeren, organisaties etc. mogen begeleiden. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling.