Impact van de coronacrisis

Ook al ben je zo positief en nuchter, iedereen heeft een grens..

Tom (27 jaar) is een echte levensgenieter. Een sociaal persoon met een grote vriendengroep. Maar na een jaar coronacrisis en de impact op zijn directe omgeving, lukt het Tom niet meer om positief te blijven. Hij liep vast in zijn frustratie, begon met gereedschap te gooien op zijn werk en kon nergens meer plezier aan beleven.

De grens is bereikt. Tom kan niet meer verdriet en onrecht van dierbaren om hem heen aan. Soms kost het zoveel energie om jezelf overeind te houden en/of om anderen overeind te houden. Je weet dat het niet goed meer gaat, maar je hebt gewoon niet de energie om het patroon dat is ontstaan te doorbreken. Dat is echt een teken om hulp te zoeken. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen waarvoor je van betekenis bent!

Het lukt zelf niet meer

Tom weet heel goed dat hij dingen minder zwaar moet nemen en alle onrecht en de problemen van de wereld niet op zijn schouders hoeft te nemen. Tot 10 tellen helpt en dat je je vooral moet focussen op wat wél kan en wat wél lukt. En toch lukte het hem niet meer om die knop om te zetten. Tom heeft niks met hulpverleners, maar was als klein jongentje in begeleiding geweest bij Intraverte en had hier goede herinneringen aan.

Aanpak Intraverte Reset

Intraverte Reset Coach Ingrid gaat elke week met Tom een stuk wandelen in het bos. Tijdens deze wandelingen vertelt Tom waar hij tegenaan is gelopen. Al pratend ziet hij meestal zelf heel goed in dat waar hij tegenaan schopt en hij dit ook kan omzetten in krachten, zodat hij er wel iets voldoening uit zou kunnen krijgen. Tom hoeft niet aangemoedigd te worden, omdat hij zelf zijn oplossingen bedenkt. Tom merkt nog niet dat hij weer levenslust heeft, maar wel dat hij door dingen aan te pakken zijn opgebouwde spanning beter ontlaadt. Hij heeft geen extreme uitingen van woede meer gehad.

img
img

10 x signalen dat je niet lekker in je vel zit

2 maart 2021 Lees meer
img

Een 8,8 voor klanttevredenheid in 2020!

12 januari 2021 Lees meer