Over ons

Intraverte Reset

Ondertussen begeleiden we al meer dan 20 jaar (jong)volwassenen en organisaties. Met een ‘niet doorsnee’ begeleiding kijken we naar de mensen als echte mensen met capaciteiten, dromen en drijfveren. Maar ook met hun valkuilen en pijnpunten. En dat op een plek op het mooie Landgoed Tongeren die ervoor gemaakt is om echt tot rust en tot jezelf te komen! Intraverte Reset is de volwassen tak van Intraverte.

Hoe het 20 jaar geleden begon...
new

Onze coaches

Koos Stienstra; Medeoprichter, Overall Begeleider, Inspirator

“Mijn naam is Koos. Sinds 1998 ben ik getrouwd met Inger, met wie ik o.a. Intraverte ben gestart, en ben ik vader van drie kinderen. Als directeur van Intraverte en Intraverte Reset ben ik verantwoordelijk voor een landelijk opererend multidisciplinair paramedisch praktijk waar kinderen en hun ouders terecht kunnen met sensomotorische en sociaal emotionele hulpvragen. Daarnaast ontwikkelde ik in de afgelopen jaren in samenwerking met de Belastingdienst, de NS, ABN AMRO en tal van andere organisaties baanbrekende programma’s rondom Leiderschap, Samenwerking en Organisatieontwikkeling.

In mijn opleiding verdiepte ik me ooit in geld (economie) en God (vergelijkende Literatuur- en Godsdienstwetenschappen). De combinatie van deze twee invalshoeken geeft verrassende input in een coachingtraject. Geld en God (zingeving, waarom doe ik wat ik doe, wat zou ik ten diepste willen) zijn daarbij twee cruciale eikpunten die beide voldoende ruimte en aandacht nodig hebben. Voor ieder geldt dat hij of zij daar een eigen mix voor heeft die bovendien in de loop van de tijd kan veranderen. In ieder traject streef ik er naar om enerzijds deze gewenste mix te vinden en anderzijds om met mensen uit te vinden hoe ze zelf kunnen bijschakelen als de mix verandert. En altijd leidt dat tot een grotere tevredenheid en waardering voor het leven. Professioneel en privé.”

new

Ingrid Bunnik; Medeoprichter, Oefentherapeut, Specialist burn-out, spanningsklachten en gedrag

“Mijn naam is Ingrid. Ik ben 50-plusser en moeder van twee dochters. Bij Intraverte Reset ben ik werkzaam als Reset Coach. Al vroeg wist ik dat ik een actief en interactief vak wilde leren waarbij mensen zelf op eigen kracht hun welzijn en levensgeluk zoeken en vormgeven. Ik houd ervan om te letten op wat iemand wel kan en waar de mogelijkheden liggen om dit tot bloei te laten komen. Diagnoses en afwijkingen zijn wat mij betreft interessante en waardevolle spelingen van de natuur om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Zo is iedereen uniek en hebben we allemaal andere kansen om onze eigen mogelijkheden te verkennen.

Mijn oorspronkelijke vak is Oefentherapeut. Dit vakgebied sprak mij aan, omdat hierin gekeken wordt naar de hele mens en hoe de wisselwerking tussen het lichamelijke en het geestelijke werkt. Het lichaamsgericht werken vind ik heel fijn om te doen. Ik houd ervan om stil te staan bij lichaamshouding en bewegingspatronen die ook weer terug te vinden zijn in gedachtepatronen en leefstijl. Hierdoor is het soms heel eenvoudig om een dagelijks patroon te bekijken en hierin een kleine verandering aan te brengen die uiteindelijk een groot effect kan hebben. Dat vind ik het leuke aan mijn vak als Reset Coach; met eenvoudige kleine stapjes grote veranderingen teweeg brengen. En dan het liefste letterlijk stap voor stap met een wandeling over de Tongerense heide!” – AGB 07-005328

new

Joyce Vervoort; Oefentherapeut, Specialist leefstijl & gedrag

“Mijn naam is Joyce. Ik ben moeder van een tweeling in de puberleeftijd. Mijn basisopleiding is Oefentherapie, waarin ik het bewustwordingsproces op het gebied van je fysieke lichaam interessant vond. Met de specialisaties Kinderoefentherapie en Sensorische Integratie heb ik mij verder verdiept in het geheel aan prikkelverwerking en werk ik veel met hooggevoeligheid, zowel bij kinderen als jong volwassenen.

Bij Intraverte Reset werk ik als Oefentherapeut (lichaamsbewustwording) en Reset Coach (mentale en emotionele processen). Ik ben telkens nieuwsgierig om naar het gedrag van een persoon te kijken. Wat is het patroon waarin iemand terecht is gekomen? En welke patronen passen nu niet meer bij diegene? Door bewustwording van eigen mogelijkheden is het doel om weer meer in je eigen kracht te komen staan. Naast lichaamswerk gebruik ik de visie en tools van de Zijnsoriëntatie, NLP en Life the Connection. Dit geeft mij een mooi scala van middelen om iemand op zoek te laten gaan naar zijn eigen oplossingen en handvatten. Het blijft prachtig om iemand bij zijn eigen diepere weten te laten komen om van daaruit te groeien.” – AGB 07-079723

new

Marleen Heeneman; Oefentherapeut Cesar, Psychosomatisch Oefentherapeut

“Mijn naam is Marleen. Ik ben getrouwd, trotse moeder van drie kinderen en gek op alles wat met water te maken heeft; varen, zwemmen, zeilen en naar het strand gaan. Ik woon in Harderwijk, waar ik ook bijna 20 jaar een particuliere praktijk voor Oefentherapie heb gehad. Inmiddels werk ik met veel plezier als Oefentherapeut op verschillende basisscholen in Harderwijk. Op maandag werk ik bij Intraverte Reset in Tongeren.

Tijdens mij studie Oefentherapie merkte ik al dat het behandelen en begeleiden van patiënten echt iets voor mij is. Naast dat vind ik ook de relatie tussen mentale spanning en lichamelijk klachten erg interessant. Daarom ben ik in 2014 begonnen aan de opleiding Psychosomatisch Oefentherapie. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, waarom klachten zich juist nu openbaren en waar ik je als therapeut bij kan helpen. Door het voeren van gesprekken of het samen ondernemen van activiteiten, maak ik je bewust van keuzes, grenzen en mogelijkheden. We onderzoeken samen waar je tegenaan loopt,  hoe je hiermee om kunt gaan en welke oplossing het beste bij jou past. Graag wandel ik, vaak letterlijk, een stukje met je mee om samen te ervaren en te ontdekken wat er nodig is om weer tot rust en in balans te komen. Zo kun je met nieuwe energie zelf de volgende stap weer zetten!” – AGB 07-998951

new

Ilona Klein Heerenbrink; Officemanager, Register Loopbaanprofessional

“Mijn naam is Ilona, en ik ben een trotse moeder van drie tieners. Wanneer je naar Intraverte Reset belt, krijg je mij aan de lijn. Ik werk hier 20 uur per week als Officemanager. Daarnaast ben ik zelfstandig Loopbaancoach.

Jarenlang werkte ik met plezier in verschillende commerciële en leidinggevende functies binnen de dienstverlening. Wanneer er mogelijkheden waren, klom ik een stap hoger op de ladder. Door verschillende reorganisaties moest ik ook met regelmaat een stap terug doen. Het gevolg? Ik voelde mij onbegrepen, een speelbal. Mijn passie voor het vak vervloog en mijn energiepeil kon wel weer een oppepper gebruiken. Ik ken dus het gevoel van werk waaruit je te weinig of geen voldoening meer haalt. Zelf heb ik ook ervaren hoeveel energie dat kost, hoeveel onrust en stress dat geeft. Ik stelde mezelf de vraag: vind ik het werk dat ik nu doe nog leuk genoeg? Wil ik dit nog jaren blijven doen? Het antwoord was nee. Het roer moest om! Met behulp van een goede coach kwam ik erachter waar mijn kracht ligt; mensen helpen met het vinden van hun passie en hen laten ontdekken waar ze goed in zijn. Ik wist ook direct wat ik ermee wilde, zelf loopbaancoach worden. In 2017 heb ik de post HBO Loopbaan- en Talentcoaching gevolgd en sinds 2019 sta ik ingeschreven in het register van NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Tijdens het begeleidingstraject vertel ik je niet wat je moet doen, want de antwoorden liggen in jezelf, maar ik help je wel om die antwoorden tevoorschijn te halen. Ik vraag door en daag je uit verder na te denken. Van nature ben ik betrokken, nieuwsgierig en resultaatgericht. Ik sta open voor verschillen, oordeel niet en relativeer met humor. Daarnaast ben ik optimistisch, maar ook realistisch. Mijn feedback is open, eerlijk en oplossingsgericht. Met mijn praktische en persoonlijke aanpak moedig ik je aan door te pakken en zo je leven, studie en carrière meer perspectief te geven. Zie ik je snel?”

new

Hedman Schuler; Loopbaanspecialist

“Mijn naam is Hedman. Vanaf mijn puberjaren ben ik gefascineerd in de drijfveren van menselijk handelen én de werking van de menselijke geest en haar vermogens. Na mijn werkzaamheden bij het Post Academisch Onderwijs Sociale Wetenschappen (PAOS) in Leiden heb ik tientallen jaren ervaring opgedaan in Nederland en België met het begeleiden van groepen en individuen. Vooral op het gebied van zingeving, levensvragen en praktische weerbaarheid. Vanaf 1999 ben ik mijn werkzaamheden als commercieel zelfstandig ondernemer gaan combineren met opleidingstrajecten als consultant en trainer bij Intraverte. Dit was onder andere op het gebied van onderhandelen, zingeving, kompasmanagement, bezieling & inspiratie.

Sinds 2006 fungeer ik ook als Re-integratie- en Reset Coach bij Intraverte Reset. Mijn specialisatie is het omgaan met blokkades en beperkingen, hoe je deze kunt gebruiken als bronnen van energie en hoe je vervolgens platformen kunt bouwen om plussen te genereren. Zowel voor (her)nieuw(d) beroep, of als zelfstandige. Ik zie mijn leven hier op aarde als een mogelijkheid om bij te dragen aan de groei van bewustzijn, en waar ik kan goede oorzaken en dingen te steunen en te helpen.”

Onze partners: